Brandwerende stalen kozijnen

Jaarlijks worden er in opdracht van Smits Gemert B.V.  diverse brandtesten uitgevoerd door Efectis Nederland B.V.. Alle testen, zo ook voor haar kunststof ramen en deuren, worden zowel volgens de Nederlandse als Europese norm beproefd.

Bij deze uitgevoerde testen wordt er door ons veel aandacht geschonken aan het totale systeem waarbij een 1 op 1 situatie met de praktijk zoveel mogelijk wordt nagebootst. Zo worden de puien zowel aan de binnen- als buitenzijde voorzien van een bouwkundige kitnaad, zo worden de deuren aan de niet vuurzijde voorzien van deurdrangers etc.. Kortom de meest extreme situaties worden door ons onderzocht. Een markante constatering bij deze onderzoeken is dat losse gecertificeerde brandwerende compontenten absoluut geen garantie bieden voor een geslaagde systeemtest.

Smits heeft hierin een aantal belangrijke, en tevens zorgwekkende ontdekkingen gedaan waaruit blijkt dat we er in de praktijk nog lang niet zijn op het gebied van brandveiligheid en dat er nog veel te doen is.

 

 

Certificeringen